0 item(s)

 

De Kwiebussen en ik

Hallo, welkom op deze pagina waar ik wat over mijzelf zal vertellen maar vooral hoe ik tot de naam Kwiebussen gekomen ben.

 

Mijn studie heb ik gedaan aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen met specialisatie richting Commerciële Vormgeving. Hierin werd het creatieve werkproces gecombineerd met commercie wat goed uitkwam omdat ik al vanaf kinds af aan droomde om ooit een eigen bedrijf te hebben en een eigen ‘lijn’.

 

In het begin van mijn studiejaren heb ik in een van mijn schetsboeken een aantal vogeltjes getekend en een paar geschilderd (al kwiebus herkenbaar hoor) die de voorloper zijn geweest voor heel veel meer Kwiebus ontwerpen in een latere tijd alleen hadden ze de naam Kwiebussen nog niet.

  

In 2000 ben ik eerst een jaar door Australië gaan reizen en daar heb ik les gehad van Aboriginals. Erg bijzonder overigens en veel figuratief en strak werkend wat mij aanspreekt.

In Nederland terug heb ik mijn manier van schilderen gecombineerd met de lessen die ik kreeg in Arnhemland ( noordelijk gedeelte van Australië waar de Aboriginals nog leven zonder westerse invloeden).
Hier kwamen grote doeken uit voort met dierfiguren in veel aardetinten.

 

Na een tijdje ging ik hierin ook wat meer fellere kleuren gebruiken.

Dit kwam vooral door mijn te gek(ke) gekleurde papegaai die bij mij thuis de boel altijd opfleurt, mij trouw gezelschap houdt en graag met mij meelacht..

 

Het meest grappige aan hem is dat hij een Argentijnse Amazone papegaai is, ook wel een fruit papegaai genoemd…maar nu, voor bepaald fruit is hij bang…..vooral rood fruit.

Hij dronk vroeger graag een paar slokjes cassis met me mee en sinds hij soms gezellig mag rondwandelen op tafel, heeft hij daar een keertje een glas zien staan met rode vulling…helaas was het rode wijn…en hij nam een slokje….ik heb nog nooit een vogel met zuur getrokken koppie gezien maar toen ik ook nog een kuchje hoorde wist ik genoeg!…..(dit was te veel voor zijn kleine smaakpapilletjes!)

En sindsdien wil meneertje het zekere voor het onzekere nemen met de rode kleur….

 

Verder heeft hij nog wel eens last van oenige acties….

Zo horen gezonde papegaaien op 1 pootje te slapen…dat doet de mijne ook erg goed behalve het feit dat hij wel eens last heeft van een evenwichtsstoornisje en dan een ongeplande achterwaartse salto van zijn stok maakt…..

Maar het grappige hiervan is dat hij zelf het hardst lacht om zijn eigen klunzige acties…

 

Ja, ik kan uren over hem doorgaan maar nog even terugkomend hoe ik dan tot de Kwiebussen gekomen ben: Een paar jaar later vroeg een vriendinnetje aan me of ik een schilderijtje wilde maken voor haar komende kleine uk, ik liet de eerder geschetste en de 2 geschilderde Kwiebussen aan haar zien en ze was er weg van. Ik maakte voor haar nieuwe ontwerpen en vond het zo leuk dat ik er mee doorging. Zo onstond de ingeving om de leuke, oenige kwiebussen schilderijtjes verder uit te gaan breiden.

 

In die tijd werd ik via mijn andere bedrijf 100% SANNE (www.honderdprocentsanne.nl) ingehuurd voor marketing, Pr & Sales consultancy en voor een deal m.b.t. de huishoud & 9 maanden beurs zat ik bij Rai. De salesmanager zag toevallig door mijn doorzichtige map mijn visitekaartje van de Kwiebussen en riep, wat is dat? Ik zie iets heel vrolijks!  Van het een kwam het ander en zo zei ik impulsief en enthousiast ‘ja’ op deelname aan de 9 maanden beurs.

Ik wilde vooral graag horen of men de Kwiebussen leuk vond en of het aansprak.

 

Binnen 10 dagen moest de stand en ‘het beursje’ gedraaid worden…Geen idee dat er 100.000-den bezoekers langs kwamen en de beurs 5 dagen duurde.. En of ik reacties kreeg, ontzettende leuke en lieve reacties maar tevens ook veel opdrachten!

 

En ook veel aanvragen voor andere kwiebussen produkten voor de ukkies en de kamertjes.

 

Dus ik ben gaan ontwerpen en maken en allemaal waar mogelijk zo groen en 'Fair' geproduceerd of ik heb gekozen voor milieubewuste grondstoffen zoals chloorvrij papier, gerecycled opnieuw geperst hout voor de wanddecoraties, de zeefdrukjes zijn allemaal van niet giftige drukkleuren op 100% katoenen kleertjes en de draagdoeken zijn 'Fair' gemaakt zonder kinderhandjesverf en vernis op waterbasis en de doeken zijn van onbehandeld katoen of linnen. En ja, elk jaar gaat er een deel van de opbrengst naar een goed doel, dus bij deze dank voor uw bijdrage!

 

Dus naast de leuke, oenige schilderijtjes zijn er nu allemaal leuke Kwiebussen hebbedingetjes voor ukkies en hun kamertjes, allemaal met felle kleuren afgeleid van mijn lieve, te gekke, felgekleurde, beetje gestoorde, gezellige vriendje Kareltje Kraai, de papegaai…hij staat model voor de Kwiebussen en ziet en keurt elk ontwerp. Als hij erom moet lachen is het goed.. ja Kareltje kraai  is en blijft een (rare) Kwiebus ; ) 

 

Lieve groetjes ook namens Kareltje kraai,

Sanne